Σήμερα θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης και του πρασινίσματος σε περίπου 700.000 δικαιούχους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το συνολικό ύψος των ενισχύσεων υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου και πολυσύνθετου έργου της εξέτασης του πολύ μεγάλου αριθμού των αιτημάτων αναθεώρησης των Τίτλων των Προσωρινών Δικαιωμάτων και των αιτημάτων διόρθωσης λαθών στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2015, για το οποίο κινητοποιήθηκε το σύνολο των εργαζομένων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο Οργανισμός προχώρησε στον προσδιορισμό των Οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης για την περίοδο 2015-2020 και δρομολόγησε έτσι την έναρξη της περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2016.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του είτε μέσω των κατά τόπους πιστοποιημένων Φορέων ή μόνος του μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση έτους αιτήσεων 2015 στους δικαιούχους των Νησιών Αιγαίου, ύψους περίπου 9.300.000 ευρώ.