Να «μπλοκάρει» τις αποφάσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων επιχειρεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο δικηγόρος Αντ. Ξενάκης.

Ο δικηγόρος, ζητεί με προσωρινή διαταγή, να ανασταλούν οι επίμαχες αποφάσεις των συναδέλφων του με τις οποίες έχει αποφασιστεί η παράταση της πανελλαδικής αποχής έως 15 Απριλίου 2016.

Στην προσφυγή του, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του   ΣτΕ, ο κ. Ξενάκης υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των δικηγόρων είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στον Κώδικα Δικηγόρων και στην νομολογία του ΣτΕ .

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος μετά από περίπου τρεις μήνες αποχής αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα καθώς δεν μπορεί να εργαστεί με αποτέλεσμα να μην  έχει εισοδήματα για να πληρώσει το δάνειο του και να συντηρήσει τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή  είναι η δεύτερη προσφυγή που υποβάλλεται στο ΣτΕ για την αποχή αλλά η πρώτη δεν θα εκδικαστεί αφού δεν είχε υποβληθεί νομότυπα.