Τις τεχνικές αστοχίες του αυτοκινήτου «δείχνουν» ως υπαίτιες για το θανάσιμο τραυματισμό της αδικοχαμένης αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Άννας Πολλάτου το 2014 τα συμπεράσματα του πολυσέλιδου πορίσματος-καταπέλτη, που συνέταξε ο διορισμένος από την οικογένεια πραγματογνώμονας. Τις επόμενες εβδομάδες οι συγγενείς της θα καταθέσουν μήνυση σε βάρος της κατασκευαστικής εταιρείας και στη συνέχεια θα προσφύγουν με αγωγή στα αστικά δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη,αναφέρει η Espresso.

Η άτυχη Ολυμπιονίκης έχασε τη ζωή της στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κάνοντας περιστροφή και συγκρούστηκε με διερχόμενο αγροτικό. Τη στιγμή της σύγκρουσης το ταμπλό του αυτοκινήτου της 31χρονης έσκασε σαν βόμβα, αποκολλήθηκε από τη βάση του και μπήκε ολόκληρο μέσα στην καμπίνα, πέφτοντας πάνω της.

Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «… όταν έσπασε το τιμόνι από τη βάση του η οδηγός βρέθηκε ξαφνικά στην καμπίνα μετέωρη, δίχως σημείο ή λαβή στήριξης, ενώ ο κορμιός της μεμιάς κόλλησε με βία πάνω στο κάθισμα αριστερόστροφα…». Η βίαιη κάμψη και η διάταση του αυχένα έκοψε το νήμα της ζωή της, αφού είχε ως συνέπεια την απότομη διακοπή της αναπνευστικής λειτουργίας, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση.

«Η άνευ προηγουμένου αποκόλληση του τιμονιού και η ξαφνική εισβολή ολόκληρης της κονσόλας του αυτοκινήτου με ταχύτητα έκρηξης και ισοδύναμη ορμή εκατοντάδων κιλών πάνω στο ήδη μετέωρο σώμα της Άννας είναι οι μόνιμοι αιτιώδεις σύνδεσμοι με την κατάληξη της οδηγού. Δεν δικαιολογείται αστοχία τέτοιου είδους για ένα τόσο δημοφιλές αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μαρακάκης.