Μια ισχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από 2.000 αστυνομικούς που θα περιλαμβάνει άνδρες των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ομάδα ανδρών της ΕΚΑΜ καθώς επίσης και περί τους 500 αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, μαζί με αστυνομικούς που προέρχονται από τις υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής πρόκειται να σταλούν στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου μαζί με τους συναδέλφους τους, της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Θεσσαλονίκης, να αποτελέσουνε την «αιχμή του δόρατος» στην αντιμετώπιση έκτροπων αλλά πολλών αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων και πορειών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης και της μετάβασης και ομιλίας του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες των αρχών ασφαλείας τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας, μιλούν για ενδεχόμενο εκτεταμένων επεισοδίων, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές συγκεντρώσεις από εκατοντάδες αγανακτισμένους πολίτες Αθηναίους και ντόπιους στην συμπρωτεύουσα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ενδέχεται να υπάρξει το σύνθημα, από πλευράς των οργανωτών των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, να τοποθετηθούν σε σπίτια, μπαλκόνια και διαμερίσματα μαύρες σημαίες κατά την άφιξη του πρωθυπουργού προκειμένου να καταδειχθούν τα συναισθήματα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης των πολιτών εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά και των δυσβάστακτων φόρων που επιβάλλει καθημερινά, κυρίως στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Επιπλέον, οι πληροφορίες των αστυνομικών αρχών αναφέρουν, ότι ενδέχεται να υπάρξουν καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων καθώς επίσης και κινητοποιήσεις εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου.

Επικεφαλής όλων αυτών των αστυνομικών δυνάμεων τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και αυτών που θα μεταβούν από την Αθήνα, θα είναι ο αρχηγός και υπαρχηγός του σώματος, αντιστράτηγοι Ελευθέριος Οικονόμου και Γιάννης Ραχοβίτσας. Άλλες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και το ειδικό όχημα της αστυνομίας (ΑΥΡΑ) το οποίο εκτοξεύει με ισχυρή πίεση νερό ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα αξιοποιηθεί και το ειδικό κιγκλίδωμα που χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο έξω από τη Βουλή κατά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Οι δυνάμεις των ανδρών των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη με τις δικές τους κλούβες, ενώ οι περί τις 500 μοτοσυκλέτες των δυνάμεων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ θα μεταφερθούν με ειδικά φορτηγά για ασφάλεια.

Σε πλήρη κινητοποίηση θα είναι επίσης τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και οι Δυνάμεις του κεντρικού λιμεναρχείου της Θεσσαλονίκης για να καλύπτουν τις περιοχές ευθύνης τους.

Για το συντονισμό όλων αυτών των αστυνομικών δυνάμεων τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας, που θα πλησιάζουν τις 5.000 άνδρες, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συσκέψεις και στις δύο πόλεις από την ηγεσία της αστυνομίας και παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή.