Εξακολουθούν να είναι μειωμένες οι ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Συνολικά, αποβιβάστηκαν μόλις 474 άτομα, 327 στη Λέσβο, 110 στη Χίο και 37 στη Σάμο. Μάλιστα, από το πρωί οι ροές είναι μηδενικές, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι πιστοποιημένοι πρόσφυγες με το παλιό καθεστώς, οι οποίοι περιμένουν να αναχωρήσουν, ανέρχονται στους 1.847.

Στις 09:00, οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στη Λέσβο ήταν 1.481 και αναχωρούν τμηματικά από το νησί με τα πλοία της γραμμής, με εισιτήρια που είχαν εκδοθεί τις προηγούμενες ημέρες. Στη Χίο βρίσκονται 47 άτομα, έτοιμα να αναχωρήσουν, ενώ στη Σάμο βρίσκονται 319 άτομα.

Στα hotspots των νησιών βρίσκονται υπό περιορισμό, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου.

Στο hotspot της Μόριας, σήμερα, βρίσκονται περίπου 1.600 άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 400 Πακιστανοί μετανάστες που κρατούνται και θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο, προκειμένου να απελαθούν. Στο hot spot της Χίου βρίσκονται περίπου 1.200 άτομα και της Σάμου 100, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.