Την άμεση επίλυση των τρεχόντων θεμάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και τη δρομολόγηση λύσεων για τα χρονίζοντα προβλήματά του, ζητούν από τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με κοινό ψήφισμά τους οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου αποδίδονται σε επιλογές της Πολιτείας οι οποίες απειλούν όχι μόνο την απόδοση και την πληρότητα παροχής υπηρεσιών αλλά αυτή καθαυτή την ύπαρξη και λειτουργία του, αναφέρεται στο ψήφισμα το οποίο συνυπογράφουν το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Οικονομικό Επιμελητήριο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Ενώ υπάρχει το ιλιγγιώδες χρέος του ΕΟΠΠΥ (210 εκατ. ευρώ), το υπουργείο εξαιρεί το Νοσοκομείο από την επιδότηση του 2015, κορυφώνοντας τη διαρκώς άνιση μεταχείριση σε σύγκριση με τα άλλα ιδρύματα της χώρας. Ενώ έχουν καταδειχθεί οι μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αφενός εξαιρείται από τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού, αφετέρου το προσωπικό του μειώνεται ακόμα περισσότερο, με υπουργικές αποφάσεις που αποσπούν υπαλλήλους του, χωρίς γνώμη ή ακόμα και με αρνητική γνωμοδότηση του ΔΣ του» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα.