Στους 40 μήνες περιορίζεται η διάρκεια των εργασιών κτηματογράφησης για το σύνολο της επικράτειας, γεγονός που καθιστά εφικτό τον στόχο της ολοκλήρωσης του έργου το 2020, με παράλληλη μείωση του κόστους του έργου. Αυτό έκανε γνωστό σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ (ΕΚΧΑ Α.Ε.) Βύρων Νάκος.

Μάλιστα ύστερα από την ακύρωση του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ 13, όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΚΧΑ Χριστίνα Κανακάρη, σε δημόσια διαβούλευση έχουν τεθεί τα τεύχη δημοπράτησης του νέου διαγωνισμού, ενώ η προκήρυξή του αναμένεται στις αρχές Απριλίου Όπως εκτιμάται, νέος διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την αρχή του νέου έτους συνυπολογίζοντας και τις τυχόν ενστάσεις που πρόκειται να κατατεθούν. Ο εν λόγω διαγωνισμός αναφέρεται σε περίπου 16 εκ. δικαιώματα που αντιστοιχούν στο 43% του συνόλου των δικαιωμάτων της χώρας και περίπου στο 65% της έκτασης της χώρας.

Ο προϋπολογισμός του νέου διαγωνισμού ανέρχεται περίπου στα 440 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει 30 συμβάσεις.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στο τρίτο τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης των τελών κτηματογράφησης των ετών 1995-2005.