Μια ιδιαίτερη ημέρα έζησαν οι μαθητές του παραρτήματος του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης» του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού. Η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την «Atta Labs Inc.» και το περιοδικό «Μαύρο Πρόβατο», διοργάνωσαν μια ποιητική παρέμβαση, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η συγκεκριμένη δράση σκοπό είχε να φέρει σε επαφή την ιδιαίτερη ομάδα των οροθετικών κρατουμένων με την ποιητική έκφραση, συνδέοντας έτσι τους ποιητές με τους μαθητές του σχολείου του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού».

Στη δράση αυτή οι Νάσος Αθανασίου, Χάρις Κοντού, Μιράντα Διακουμάκη, Γιώργος Ερνέστο Μουρελάτος και άλλοι συμμετέχοντες διάβασαν ποιήματά τους, «χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με βασικό υλικό την ποίηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα προς τους εκπαιδευόμενους κρατουμένους να μοιραστούν δικά τους κείμενα, επικοινωνώντας τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, ενώ αποτέλεσε το έναυσμα για περαιτέρω μελλοντικές συνεργασίες.