Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών ενάντια στην «κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Την ίδια ημέρα στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΠΥ, μια απόφαση που, όπως υποστηρίζει, η ΑΔΕΔΥ οδηγεί σε συρρίκνωση και διάλυση του Ταμείου, το οποίο ήδη βρίσκεται σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους-συνταξιούχους του.

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου, καθώς και την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του.

Ταυτόχρονα ζητάει από το κράτος να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου και παράλληλα να μην υπάρξει περαιτέρω περικοπή του μερίσματος.

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Ταμείων.