Σήμερα, πρώτη μέρα της Άνοιξης και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος ‘Αγγελος και τους Γιατρούς του Κόσμου προστρέχουν στα λόγια Ελλήνων ποιητών, σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στους πρόσφυγες ως ελάχιστη συνεισφορά μνήμης και θέλησης.

Αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα και τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν στο ισόγειο του Ιδρύματος Κακογιάννη ( Πειραιώς 206, Ταύρος) και τα οποία θα παραδοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου.

Στο πρώτο μέρος της μουσικής βραδιάς, ο λόγος των ποιητών γίνεται εργαλείο για να θυμίσει ακόμα μια φορά αυτά που μας ενώνουν με όλους όσους βιώνουν την προσφυγιά: Σεφέρης, Ρίτσος, Ελύτης, Αναγνωστάκης, Κατσαρός και τόσοι ακόμα .

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς που είναι αφιερωμένο στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματά του, ερμηνευμένα από τους συνθέτες τους.

Συμμετέχουν οι: Στέλλα Αντύπα, Αντώνης Βαρθαλίτης, Σπύρος Βέργης, ‘Αρης Βλάχος, Γιώργος Βλάχος, Κατερίνα Γεωργάκη, Βερόνικα Δαβάκη, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Αναστασία Έδεν, Χριστίνα Κουλουμπή, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Λεούσης, Έλενα Μιχαλάκη, Θοδωρής Οικονόμου, Αντώνης Παπαδάκης, Στέλλα Παπαδημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μαριέττα Σαββανή, Παναγιώτα Τσίτσου, ‘Αγγελος Χονδρογιάννης και φοιτητές από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Πέτρος Γάλλιας.

Ο κατάλογος με τα αναγκαία, που κατάρτησαν οι Γιατροί του Κόσμου περιλαμβάνει: – Φάρμακα: Αντιβιώσεις (ενηλίκων και παιδικές), αντιβηχικά σιρόπια, φαρμακευτικά σκευάσματα για το στομάχι, παυσίπονα, δερματολογικές αλοιφές / κρέμες, κρέμες βρεφικής προστασίας (για το σύγκαμα), ηλεκτρολύτες, φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό για ενήλικες και παιδιά, παυσίπονα, αμπούλες φυσιολογικού ορού (ρινικές πλύσεις), εισπνεόμενα, κολλύρια, Urobox (ουροσυλλέκτης/δοχείο από το φαρμακείο).

-‘Αλλα είδη: Μπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια και οδοντόβουρτσες για παιδιά και μεγάλους, μωρομάντηλα), αδιάβροχα για ενήλικες και παιδιά, μικρά μπουκάλια νερό και πλαστικά ποτήρια, καινούργιες κάλτσες/όχι μεταχειρισμένες (για παιδιά και μεγάλους)

– Τρόφιμα: γάλα σε σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας, μπισκότα (όχι με κρέμα και σοκολάτα)

ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, χυμός τομάτας, βρεφικά γάλατα, καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ