«Μπροστά στο θέαμα παιδιών, μητέρων, ηλικιωμένων ανθρώπων υπάρχει η συναισθηματική που ασφαλώς δεν μας αφήνει αδιάφορους. Όλοι συγκινούμαστε από αυτές τις εικόνες. Υπάρχει όμως και η ορθολογική ανάγνωση που λέει ότι 1.000.000 άνθρωποι πέρασαν από την Ελλάδα και πήγαν στις άλλες χώρες της ΕΕ. Όλα αυτά είναι παράγωγα της άφρονος ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ που δημιούργησε πολέμους, εμφυλίους και διέλυσε χώρες» τόνισε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στην εκπομπή του «Mega», «Ανατροπή» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Πειραιάς συμπλήρωσε πως: «Οι Μαροκινοί περνάνε όλη τη βόρεια Αφρική και φτάνουν στο Καστελόριζο γιατί γνωρίζουν πως εδώ θα πάρουν χαρτί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Κοινή συνισταμένη σε όλα αυτά είναι πως όλοι αυτοί είναι Μουσουλμάνοι. Υπάρχει κίνδυνος για την Ευρώπη από αυτό το γεγονός. Το Ισλαμ δεν είναι μια θρησκεία που δέχεται το διαφορετικό. Στο Ισλαμ ο θεός είναι το Κοράνι. Το πρόβλημα δεν είναι ανθρωπιστικό είναι οντολογικό».

Επιπλέον ο κ. Σεραφείμ ξεκαθάρισε πως κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει την Ελλάδα από την Ευρώπη.

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα της public issue που έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή, οι Έλληνες στην συντριπτική του πλειοψηφία θέλουν ανοιχτά τα σύνορα της χώρας και παράλληλα θεωρούν πως σε ότι αφορά την προσφυγική κρίση η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα.

pinakas1 pinakas2 pinakas3 pinakas4