Παλιά υπήρχαν τα γραφεία συνοικεσίων. Στη συνέχεια τα ηνία πήραν οι γνωριμίες μέσω Διαδικτύου, ενώ σήμερα διαφαίνεται πως είναι η σειρά των κλαμπ γνωριμιών, μέσα από τα οποία η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου αλλά και φίλων, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

«Αναλαμβάνουμε άτομα που θέλουν να κάνουν μια σχέση, αλλά λόγω φόρτου εργασίας, κοινωνικής απομόνωσης ή άλλων προσωπικών θεμάτων δυσκολεύονται να γνωρίσουν άτομα που τους ταιριάζουν» αναφέρει στον «Τύπο της Κυριακής» η Λένα Καστρησίου, διευθύντρια σε κλαμπ γνωριμιών.

Όπως λέει, οι συμμετέχοντες αισθάνονται μέλη μιας φιλικής παρέας στην οποία μπορούν να ξεδιπλώσουν άφοβα την προσωπικότητά τους και να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους.

«Οι σχέσεις των ζευγαριών φθείρονται πλέον πολύ εύκολα, γιατί τα θεμέλια τους δεν είναι γερά, η επικοινωνία φθίνει και τα προβλήματα εγκαθίστανται στην καθημερινότητα των ανθρώπων, κόβοντας τους κάθε περιθώριο προσωπικής εξέλιξης. Γι’ αυτό πιστεύω πως στη ζωή μας θα μπουν εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης της νέας κατάστασης», καταλήγει η Λ.Καστρησίου.

Ο 57χρονος Χρήστος, μέλος του κλαμπ γνωριμιών, περιγράφει την εμπειρία του λέγοντας πως «δεν είναι ταμπού αυτός ο τρόπος γνωριμίας: «Ύστερα από ένα δεκάχρονο γάμο και ένα διαζύγιο και έπειτα από την αποτυχία μιας δίχρονης σχέσης, ένιωθα μόνος και αποφάσισα να αναζητήσω σύντροφο απευθυνόμενος στο κλαμπ γνωριμιών. Γνώρισα μια γυναίκα 47 ετών και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή τη σχέση. Μέσα σε έξι μήνες πλήρωσα 400 ευρώ».