Σε σπάσιμο νεύρων για τους αστυνομικούς εξελίχθηκε η πορεία των διαδηλωτών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ως ένδειξη συμπαράστασή τους στους βρετανούς εξεγερμένους.

Αυτήν την ώρα, μία κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και έχει καταφέρει να συγκρατήσει το πλήθος στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τη βρετανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές που δεν είχαν διάθεση να καταθέσουν τα όπλα τόσο εύκολα και προσπάθησαν να «στολίσουν» την κλούβα των ΜΑΤ με ένα πανό.

Δεν τα κατάφεραν, και μετά από μία διαβούλευση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ αποφάσισαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Έτσι, όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψουν στην πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, μετά από ένα ξέφρενο ανθρωποκυνηγητό, στα στενά του Κολωνακίου, και σε όλους σχεδόν τους κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, ακόμα και στις στήλες Ολυμπίου Διός, σειρά είχαν τα στενά της Πλάκας.

Το πλήθος των διαδηλωτών σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που τους συνόδευαν, μπήκε στα στενά της Πλάκας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών.

Οι τουρίστες οπλισμένοι με χιούμορ και υπομονή έγιναν ένα με τους διαδηλωτές και ακολούθησαν την πορεία.