Στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τριών ατόμων που κρίθηκαν μετά από την προανάκριση ως υπαίτιοι για την πρόκληση τριών πυρκαγιών σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, στην περιοχή «Άναβος» του δήμου Κανδάνου-Σελίνου, για την οποία σύμφωνα με την δικογραφία ευθύνεται άνδρας 80 ετών. Η φωτιά έκαψε γεωργική έκταση.

Η δεύτερη πυρκαγιά, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκδηλώθηκε στης 16 Φεβρουαρίου, στην περιοχή «Κάμποι» του δήμου Κίσσαμου, για την οποία ευθύνεται γυναίκα 48 ετών και η οποία κατηγορείται για εμπρησμό σε έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή «Τοπόλια» του δήμου Κισσάμου στης 16 Φεβρουαρίου, για την οποία ευθύνεται άνδρας 45 χρόνων που αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού γεωργικής έκτασης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το τελευταίο διάστημα, παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα καύσης γεωργικών υπολειμμάτων κάτι που εγκυμονεί κινδύνους δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.