«Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει, όσο μπορεί στην εξυγίανση του Γηροκομείου Αθηνών μετά τη διαρκώς επιδεινούμενη δυσλειτουργία του, αυτή διαπιστώθηκε στον τελευταίο έλεγχο του κλιμάκιου Κοινωνικών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου.

Αυτό, προσθέτει η κ. Κυπριανίδου «γιατί η εξασφάλιση ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Τρίτη Ηλικία και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Οφείλουμε να φροντίσουμε αυτούς που μας φρόντισαν».

Σημειώνεται ότι το Γηροκομείο, λειτουργεί από το 1864 με μακρά διαδρομή στην Κοινωνική Πρόνοια της Τρίτης Ηλικίας, και βάσει του καταστατικού του το 50% των φιλοξενούμενων είναι άποροι, ενώ η τεράστια ακίνητη περιουσία του θα περίμενε κανείς ότι αποτελεί ανεξάντλητη πηγή για τη συνέχιση του κοινωνικού του έργου.

Παρόλα αυτά σήμερα δεν διασφαλίζει, ως οφείλει, την υγιεινή και ασφαλή διαμονή των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων, την επαρκή σίτιση και τις στοιχειώδεις νοσηλευτικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Η Διοίκηση του εμφανίζει απροθυμία ανταπόκρισης στα αλλεπάλληλα έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής για συμμόρφωση, ενώ εκκρεμεί η καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Ενημερώνει η κ αντιπεριφερειάρχης, έχει αποστείλει την έκθεση του ελέγχου στο Δήμο Αθηναίων (ως εποπτεύουσα αρχή) και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει παραπέμψει όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του Γηροκομείου.