Την αντίθεσή του στην «επιλεκτική» ρύθμιση θεμάτων, που άπτονται της υπηρεσιακής κατάστασης των εμμίσθων δικηγόρων, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Αφορμή στάθηκε το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την Ανάπτυξη και τη Δημοσιονομική Εξυγίανση – Θέματα Αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» και ειδικότερα τη 2η τροπολογία του, που αφορά τη λύση, εκκαθάριση, συγχώνευση ή κατάργηση φορέων του δημοσίου τομέα.

Επιπλέον οι δικηγόροι σημειώνουν πως, δεδομένου ότι οι ίδιοι «αποτελούν ειδική κατηγορία δημόσιων λειτουργών, οι οποίοι υπηρετούν τους εντολείς τους μόνο με σχέση έμμισθης εντολής, βάσει των σχετικών διατάξεων του Κώδικα περί Δικηγόρων, και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη φύση του δικηγορικού λειτουργήματος και την ανάγκη αποτελεσματικής διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, προτείνεται να προστεθεί στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου ειδική διάταξη για τις μετακινήσεις των εμμίσθων δικηγόρων σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης του νομικού προσώπου του δημοσίου τομέα, στον οποίο υπηρετούν.