Τον αγώνα των αγροτών, που έρχονται στην Αθήνα να διαδηλώσουν κατά του Ασφαλιστικού, στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα καταλήξει με πορεία στη Βουλή. Η ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθεί και αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.

«Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

Την απάντηση σε αυτή τη πολιτική τη δίνουν για άλλη μια φορά οι εξουθενωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς με τα αγωνιστικά μπλόκα στους δρόμους. Αντιστέκονται στη λαίλαπα των νέων μέτρων και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η Ελληνική περιφέρεια» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.