Αν είστε φίλος του κρασιού, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το Ελατοχώρι Πιερίας, από τις 19 ως τις 21 Φεβρουαρίου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά η Γιορτή Κρασιού που διοργανώνουν ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, η ομάδα νέων του Ελατοχωρίου (Y.P.P.) και σχεδόν το σύνολο των οινοπαραγωγών της Πιερίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο κέντρο του οικισμού θα μπορέσουν να δοκιμάσουν νέες και παλαιές εσοδείες των οινοποιείων της Πιερίας ενώ τα κρασιά θα συνοδεύονται από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, αλλαντικά, τυροκομικά, καπνιστές ελιές, αρτοσκευάσματα, μέλι, φασόλια, πατάτες και το παραγόμενο στο Ελατοχώρι Τσάι Ολύμπου.

Ειδικότερα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, από τη μία ως τις 4 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί οινογνωσία στις ταβέρνες που συμμετέχουν στη γιορτή κρασιού και στη συνέχεια, από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί οινογνωσία για επαγγελματίες στον πετρόχτιστο χώρο στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου. Από τις 9 το βράδυ η οινογνωσία θα συνεχιστεί στα διάφορα καταλύματα του Ελατοχωρίου υπό τη συνοδεία μουσικής.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να δοκιμάσουν τα κρασιά τους με ειδικά ποτήρια που μπορούν να προμηθευτούν με μια συμβολική τιμή και να αγοράσουν τα κρασιά της επιλογής τους από τα ειδικά σημεία πώλησης. Η εκδήλωση που θα πλαισιώνεται από μουσική θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει ως τις 4 το απόγευμα.

Για τον καλύτερο συντονισμό των συνδιοργανωτών και τη σωστή προετοιμασία της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Όπως, ανέφερε, η κ. Μαυρίδου, τα τελευταία χρόνια, έχει υπάρξει ιδιαίτερη ώθηση για τα κρασιά της Πιερίας, με αποτέλεσμα πολλές ετικέτες να έχουν τύχει υψηλής αναγνωρισιμότητας. «Οι οίνοι της Πιερίας μπορούν να ενταχτούν στο τουριστικό προϊόν και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση εξαιτίας των τοπικών ποιοτικών κρασιών μας. Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε και τον οινοτουρισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους αμπελώνες της Πιερίας, επιτυγχάνοντας επέκταση της τουριστικής περιόδου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.