Εντοπίστηκε σε ξηρά, λίγο πριν τις 11:00 η σορός ενός εκ των τριών αγνοουμένων χειριστών του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο, ανάμεσα στην Αμοργό και Λέρου τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί στις 2:45 τα ξημερώματα.

«Δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια, γιατί είμαστε σε εξέλιξη μιας έρευνας» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, κατά την ενημέρωση για την τύχη των τριών χειριστών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι κατά επίσημη ενημέρωση είναι αγνοούμενοι.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι Υποπλοίαρχοι Κωνσταντίνος Πανανάς Τσουλίτσης Αναστάσιος και ο Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου. Οι οικείοι τους έχουν ήδη ενημερωθεί και οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι τρεις επέβαιναν στο  ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212ASW/EW, και μετείχαν σε βραδινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του σεναρίου «Αστραπή 2/16». Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με αποστολή τον εντοπισμό στόχων επιφανείας στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

Το ίχνος του χάθηκε λίγο αργότερα και στις 04:05 εκδόθηκε ελληνική Νόταμ για έρευνα και διάσωση στην περιοχή. Αμέσως μετά, κατά την συνήθη πρακτική της, η Αγκυρα εξέδωσε την δική της ΝΟΤΑΜ (Α0701/16), ζητώντας να αναφέρεται στις τουρκικές αρχές οποιοσδήποτε κινείται στην περιοχή.

Στην περιοχή έσπευσαν πλοία της άσκησης, ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερα SUPER PUMA και Σικόρσκι της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία μέσω θερμικής κάμερας εντόπισαν το πρώτο ίχνος στις 04:40, σε βραχώδες σημείο της Κινάρου, στο οποίο βρέθηκαν και τα πρώτα συντρίμμια.