Αντίστροφα μετρούν οι αγρότες για να έρθουν αύριο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα, εμμένοντας στο «όχι» που λένε στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Χθες μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους αγρότες ότι είτε θα προσέλθουν στο διάλογο, είτε η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη της στο Ασφαλιστικό. Παράλληλα τους κάλεσε να σκεφτούν γιατί τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα συστηματικά τούς αποθεώνουν, ενώ πριν από μερικά χρόνια τους λοιδωρούσαν.

«Η κυβέρνηση συζητά εναλλακτικά σενάρια για τους αγρότες μόνο σε τραπέζι διαλόγου. Όχι μέσω τηλεοράσεων η τελεσιγράφων», λένε από την κυβέρνηση και συνεχίζουν: «Δώσαμε στους αγρότες διάλογο με τον πρωθυπουργό και στη Βουλή με διακομματική επιτροπή. Ή έρχονται στο τραπέζι ή αλλιώς προχωράμε». Ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι «δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα».

Από την πλευρά τους οι αγρότες είπαν ότι περίμεναν περισσότερα από την ομιλία του πρωθυπουργού. «Περιμέναμε περισσότερα. Μας έχει μπερδέψει και ενώ θέλουμε να πάμε σε διάλογο, βλέπουμε ότι εμμένει στη σκληρή γραμμή του. Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, ως νέος άνθρωπος, θα πάρει επάνω του το αγροτικό ζήτημα και θα δώσει λύση, έστω και στο παρά πέντε, για τον απεγκλωβισμό του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παναγιώτης Καλογιάννης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο των Τεμπών.

Ο κ. Καλογιάννης είπε ακόμη ότι και μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα, οι αγρότες προτίθενται να ανοίξουν διάλογο, αλλά θα προηγηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, σε ένδειξη σεβασμού -όπως λένε- στον αγώνα των συναδέλφων τους.