Τις παρατηρήσεις- προτάσεις της κατέθεσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια-Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)».

Τις προτάσεις αυτές διατύπωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Μεταξύ άλλων, η κ. Καλογήρου ζήτησε: Τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα -αντίστοιχων υψηλών προσόντων με αυτών του δημοσίου τομέα- να εγγράφονται στο Μητρώο. Να μην αποκλείονται οι δικηγόροι από τη στελέχωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και των οργάνων Διοίκησης ΝΠΔΔ. Να είναι καθολική η εφαρμογή των διατάξεων του Μητρώου. Να υπάρχει αύξηση στη μοριοδότηση για τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, κ.ά.