Το πλαίσιο των αιτημάτων της θα παρουσιάσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στις 10 το πρωί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, η οποία και έχει αποφασίσει την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή.

Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, ζητούν την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες που είναι σε διαδικασία συλλογής υπογραφών και από άλλα μπλόκα επί του κειμένου που συνέταξαν μαζί με το μπλόκο των Μικροθηβών. Το κείμενο περιλαμβάνει, όπως υποστηρίζουν, τεκμηριωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Ήδη έχουν συνυπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο πάνω από 20 μπλόκα και αναμένεται να αποσταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα αλλά και προς την Βουλή και στους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων.

Οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.