Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων θα προχωρήσουν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Παράλληλα, αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται στα μπλόκα των εθνικών οδών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κώστας Πουρνάρας, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, ενόψει του συλλαλητηρίου της Αθήνας.

Σε ότι αφορά τους σημερινούς αποκλεισμούς δρόμων στην Αιτωλοακαρνανία, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα κλείσει η εθνική οδός Αμφιλοχίας – Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.

Επίσης, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναύπακτου. Ακόμη, από τις 5 το απόγευμα, έως τις 8 το βράδυ, θα κλείσει η εθνική η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν, από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, από τις 7 το βράδυ έως τις 10 το βράδυ, αγρότες θα κλείσουν η εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ τα μέλη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας, θα αποκλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες προγραμματίζουν να κλείσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο του Κουρτεσίου. Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς «αν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες δεν θα κλείσουμε τον δρόμο, διότι για εμάς προέχει η ασφάλεια οδηγών και επιβατών, καθώς και των συναδέλφων μας που βρίσκονται στο μπλόκο». Ακόμη, οι αγρότες προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί συλλαλητήριο στον Πύργο.