Τη δυσαρέσκεια του για τη στάση των δημάρχων Δέλτα, Ευθύμη Φωτόπουλου και Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στην υπόθεση της χωροθέτησης του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Αισθάνομαι εξαιρετικά δυσάρεστα με τη συμπεριφορά των συναδέλφων των δήμων. Από τη μια μεριά ο δήμος Δέλτα, φύγε διάολε από εμένα πήγαινε στο γείτονα μου, και από την άλλη μεριά διάβασα σήμερα το πρωί ότι ο δήμαρχος της Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενώ είχε προτείνει ο ίδιος το πρώην στρατόπεδο 561 στη Θέρμη να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτή τη δουλειά, δεν το βλέπω να το ξαναλέει. Ίσα ίσα που εξέφρασε και αντίρρηση για την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης. Το θεωρώ απαράδεκτο», επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τόνισε ότι ο ίδιος πρότεινε τον χώρο δίπλα από το γήπεδο του Θερμαϊκού και να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις των Λουτρών της Θέρμης, που ανήκουν στο δήμο Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την άποψη ότι τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων πρέπει να είναι χωρητικότητας 1.000-1.500 ατόμων για να είναι και διαχειρίσιμα.