Αστάθμητοι παράγοντες φαίνεται ότι ενδέχεται να επηρεάσουν τις εξελίξεις την Παρασκευή, οπότε και οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν με λεωφορεία και τρακτέρ στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι υπάρχουν κανόνες και ξεκάθαρες εντολές για τα οχήματα που επιτρέπεται να μπουν στο κέντρο της Αθήνας, όμως κανείς δεν γνωρίζει αν τα ΜΑΤ θα πειθαρχήσουν ή θα πετάξουν τις ασπίδες και τα γκλοπ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπακούσουν σε εντολές που θα τους δοθούν, προκειμένου να μπλοκάρουν τους αγρότες που θα επιχειρήσουν να κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή με τα γεωργικά τους οχήματα, αφήνουν οι αστυνομικοί.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε: «Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες».

«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως «είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής» και υπενθύμισε πως «σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλομπ και τις ασπίδες, αποφασίστηκε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ…».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φαίνεται ότι ποντάρει στην τροχαία και την αστυνομία να σταματήσουν τους αγρότες, τουλάχιστον τα τρακτέρ τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθάρισε ότι «οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται. Όπως, εάν ανέβω με το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο, η Τροχαία θα με σταματήσει, έτσι υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας».