Μετά από διακοπή ενός 24ωρου των κινητοποιήσεών τους εξαιτίας των χθεσινών χιονοπτώσεων οι αγρότες του Έβρου επιστρέφουν σήμερα στα μπλόκα. Στο δήμο Ορεστιάδας κλειστός είναι ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο Ορμενίου από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες κλείνει και ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

Στο τελωνείο των Κήπων διακόπτεται εκ νέου από τις 12:00 το μεσημέρι και επ’ αόριστον η είσοδος και έξοδος των φορτηγών. Αύριο αντιπροσωπείες των αγροτών του Έβρου θα μεταβούν στη Νίκαια προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μορφή των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. «Παρά το ηχηρό μήνυμα της αντίθεσής μας στον κυβερνητικό σχεδιασμό που στείλαμε αλληλέγγυοι όλοι οι φορείς, όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλες αυτές τις μέρες, με κορυφαία δράση τα συλλαλητήρια της Πέμπτης, εξακολουθούμε να εισπράττουμε την αδιαλλαξία των κυβερνώντων.

Στόχος των κινητοποιήσεών μας είναι να εισακουστούν οι προτάσεις μας και οι όποιες αποφάσεις αφορούν την επιβίωσή μας να μη ληφθούν ερήμην μας και όχι να ταλαιπωρούνται εξαιτίας των κινητοποιήσεων άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι και πολίτες που από την πρώτη μέρα είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.