Εθνικές οδοί και παράδρομοι σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου της ΠΑΘΕ θα κλείσουν από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα και για 24 ώρες. Οι αγρότες θα αποκλείσουν τις εθνικές οδούς σε Κερδύλια, Χρυσούπολη, Νησέλι, Κατερίνη, Τέμπη, Νίκαια, Βοιωτία, Ισθμό Κορίνθου, Κρυσταλλοπηγή και στον κόμβο του Μπράλου.

Στο Κάστρο Βοιωτίας ο δρόμος θα μείνει κλειστός από τις 08:00 το πρωί έως τις 17:00, αλλά θα είναι ανοιχτοί οι παράδρομοι.

Ανοιχτός θα παραμείνει τελικά ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τριπόλεως μέχρι και τις 18:00 το Σάββατο, όπως αποφάσισαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί και προκειμένου να μην ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.

Οι αγρότες σχεδίαζαν αρχικά να κλείσουν τον δρόμο τα μεσάνυχτα, ωστόσο τελικά αποφάσισαν να μείνουν στο μπλόκο με τον αυτοκινητόδρομο ανοικτό έως τις 18:00 το Σάββατο, όταν και θα τον αποκλείσουν επ’ αόριστον, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης.

Μπλόκο στήθηκε και στη γέφυρα του Ευρώτα, στην είσοδο της Σπάρτης, αγρότες των γύρω χωριών με περίπου 50 τρακτέρ.

Στο Αίγιο ο δρόμος κλείνει καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:00 ενώ τις ίδιες ώρες αποκλείεται η εθνική οδός και στο ύψος του Πύργου.

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου ο εθνικός δρόμος στο ύψος του Κεφαλόβρυσου θα παραμείνει κλειστός έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Εξετάζεται 24ωρος αποκλεισμός του «Μακεδονία»

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Θεσσαλονίκη, ο συντονιστής του μπλόκου αεροδρομίου, επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα, Χαράλαμπος Γαλανόπουλος, επισήμανε ότι «στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε προς το κτίριο αναχωρήσεων του «Μακεδονία», χωρίς να εμποδίζουμε τον κόσμο που θέλει να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, και θα μοιράσουμε ελιές και γάλα στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους για τους λόγους που τόσο καιρό βρισκόμαστε στο δρόμο».

Επιστρέφοντας από την αυριανή κινητοποίηση θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο, προκειμένου να οριστεί εάν τελικά θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμού του «Μακεδονία» την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.