Η εκστρατεία υποστήριξης για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του 2ου ορόφου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, μετράει μόλις τρεις εβδομάδες και το ποσό που ήδη έχει συγκεντρωθεί έχει φθάσει τα 43.700 ευρώ, ενημερώνει σε ανακοίνωση της η Βιβλιοθήκη με τους 800 επισκέπτες ημερησίως κάθε ηλικίας και ειδικά μαθητές.

«Ήδη, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έχει ξεπεράσει το 43% του στόχου και συνεχίζουμε!» αναφέρει η ανακοίνωση, όπως επίσης, ότι η διάδοση του μηνύματος της εκστρατείας «Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα», έγινε ακόμη πιο δυνατή «χάρη στο εξαιρετικό video που μας δώρισε η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάκου, η οποία ”έντυσε” με εικόνες και αναμνήσεις από την επίσκεψη της στη βιβλιοθήκη τον Ιανουάριο του 2011 την εκστρατεία μας, https://goo.gl/DRM6P1, ενώ στενά συνδεδεμένη με την εκστρατεία της βιβλιοθήκης είναι από την πρώτη στιγμή η Κική Δημουλά, αφού όποιος δωρίσει ποσό ύψους από 250 – 499.99 ευρώ θα λάβει το βιβλίο της «Δημόσιος Καιρός», εκδόσεις Ίκαρος, υπογεγραμμένο από την ίδια την ποιήτρια».

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είχε το 2010 τιμηθεί -ανάμεσα σε 350 βιβλιοθήκες παγκοσμίως- με το βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates. Με τα χρήματα που συνόδεψαν το βραβείο, εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα για να εξοικονομείται ενέργεια, δημιουργήθηκε το media lab στον 1ο όροφο και αναβαθμίστηκε ο τεχνολογικός της εξοπλισμός. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με την ανακαίνιση και του 2ου ορόφου. Για τον εξοπλισμό, όμως, των χώρων αυτών, απαιτείται επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 100.000 ευρώ.

«Συγκινητική, είναι η ανταπόκριση του κόσμου, τόσο από την τοπική κοινωνία, αλλά και από όλη την Ελλάδα, στην ανοιχτή πρόσκληση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης για την διάδοση του μηνύματος, την στήριξη των προσπαθειών και εξέλιξη του οράματός της», τονίζουν οι διοργανωτές της εκστρατείας.