Μέρα με τη μέρα οι αγρότες αυξάνουν τις πιέσεις τους στην κυβέρνηση και σήμερα θα κρατήσουν ξανά κλειστά τα Τέμπη από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη, ημέρα της γενικής 24ωρης απεργίας, οι αγρότες σκέφτονται να κρατήσουν την Κοιλάδα των Τεμπών ανοιχτή προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να πάνε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

Χθες η κ. Όλγα Γεροβασίλη στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που είχε να γίνει από τον προηγούμενο Ιούνιο, επισήμανε τη σημασία του διαλόγου με τους αγρότες.

«Η θέση είναι διάλογος, διάλογος, διάλογος και αυτή είναι η πολιτική διαφορά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχουν συμφέροντα που εκμεταλλεύονται την αγωνία του αγροτικού κόσμου. Αν υπάρχουν προτάσεις θα συζητηθούν. Είναι προφανές όμως δεν σχετίζονται αυτές οι προσπάθειες για την πραγματική αγωνία των αγροτών» είπε.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τους φόβους των αγροτών, διευκρινίζοντας ωστόσο πως στις τάξεις τους έχουν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία που επιχειρούν να «εκμεταλλευθούν το αγροτικό κίνημα για εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων», συσχετίζοντας μάλιστα τις ακραίες εκφράσεις αντιδράσεων και τους προπηλακισμούς σε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης λόγω των εξελίξεων στο πεδίο της πάταξης της διαφθοράς, φοροδιαφυγής και την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Οι αγρότες της Νίκαιας έχουν καλέσει εκπροσώπους των μπλόκων την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.

Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννη Μαργαριτίδη οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

Σήμερα θα κλείσει συμβολικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ. Επ’ αόριστον αποκλεισμό του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) θα εισηγηθεί στη σημερινή σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου Βασίλης Καμπρούδης.

Συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων.