Ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, την ερχόμενη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω στάσης εργασίας του σωματείου εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Επίσης, την ίδια ημέρα, στις 12:00, τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου. Επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ & Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.

«Η σφοδρή, καταστροφική λαίλαπα μέτρων, βαπτισμένη από τη σημερινή κυβέρνηση σαν “Συμφωνία με τους Εταίρους”, αντί 3ο Μμνημόνιο, επιβάλλει μία δυσκολότερη συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που βέβαιο είναι ότι θα “ρημάξει” κάθε κεκτημένο, πλήττοντας και ακυρώνοντας κατακτήσεις ετών. Είμαστε έτοιμοι, όλοι μαζί, ενωτικά, να σταματήσουμε τα αδηφάγα σχέδιά τους εις βάρος του λαού» δηλώνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων.