Συγκλονίζουν οι καταγγελίες του δημάρχου Σάμου για το προσφυγικό και τα σωσίβια που φόραγαν τα παιδιά που πνίγηκαν στη Σάμο. Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος μιλώντας στον realfm επιβεβαίωσε πως: «το έγκλημα που γίνεται με τα σωσίβια είναι διπλού αποτελέσματος» και αποκάλυψε: «και παλιότερα και τώρα μετά το πρώτο διάστημα που τηρείτο κάποια κανονικότητα σε αυτά τα σωσίβια έχουν μέσα αφρολέξ ή δεν έχουν τίποτα».

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν αληθεύει η πληροφορία ότι τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο νέο ναυάγιο στο Κοκκάρι, 100 μέτρα από τις ακτές της Σάμου, βρέθηκαν με τουρκικά ελαττωματικά σωσίβια ο δήμαρχος είπε: «Οχι μόνο συμβαίνει αυτό που λέτε, αλλά τους εκβιάζουν λέγοντάς τους ότι: “αν δεν μπείτε στη βάρκα το βράδυ της Χ ημέρας, θα χάσετε τα χρήματα που έχετε δώσει”. Οποιος δεν ανταποκρίνεται σε αυτό του λένε ότι : “η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα σε δύο ημέρες, αύριο να ταξιδέψεις”».

Και πρόσθεσε ο κ. Αγγελόπουλος: «Το έγκλημα που γίνεται με τα σωσίβια είναι διπλού αποτελέσματος διότι όχι μόνο αυτοί νιώθουν ότι μπορούν να ταξιδέψουν, αλλά τους εμποδίζουν κι όταν προσπαθήσουν να κολυμπήσουν, όσοι ξέρουν να κολυμπάνε. 180 μέτρα από το Κοκκάρι την πιο ωραία παραλία της Σάμου έγινε αυτό που έγινε παρόλα τα ταχύτατα ανακλαστικά και των αρχών και των διασωστών των δικών μας που κάνουν εξαιρετική δουλειά και έχουν και μεγάλη παράδοση στον εθελοντισμό. Δυστυχώς εμείς φτιάχνουμε σε μέρες αιχμής 4 χιλιάδες μερίδες φαγητό και λέω ένα μη συμβατικό σε συγκρίσιμο επίπεδο, νούμερο και οι άλλοι έχουν αυτή την υποκατάσταση των τουρκικών αρχών με το δουλεμπόριο».

«Και παλιότερα και τώρα μετά το πρώτο διάστημα που τηρείτο κάποια κανονικότητα σε αυτά τα σωσίβια έχουν μέσα αφρολέξ ή δεν έχουν τίποτα», είπε.