Δικαίωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας φορείς των ασφαλιστικών Συλλόγων οι οποίοι είχαν προσφύγει ζητώντας την ακύρωση απόφασης του υπουργείου Εργασίας που τους υποχρέωνε να καταβάλλουν εισφορά ίση με αυτή του δημόσιου συστήματος επικουρικής ασφάλισης.

Στην προσφυγή τους η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, η Ένωση Συνταξιούχων Ασφαλιστών, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) υποστήριζαν ότι η επίμαχη απόφαση επηρέαζε δυσμενώς το ύψος των συντάξεων τους και τη βιωσιμότητα του Ταμείου. Μάλιστα, για να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς τους κατέθεσαν και σχετική  αναλογιστική μελέτη.

Συγκεκριμένα ζητούσαν την ακύρωση του από 19.9.2014 έγγραφο της γενικής διευθύντριας Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, αναφορικά με την εισφορά εργοδοτών ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.  Σύμφωνα με το  εν λόγω έγγραφο η ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά που ισχύει για το υποχρεωτικό δημόσιο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, ισχύει και για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

Το ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 216/2016 απόφασή  του, έκανε δεκτή την προσφυγή των ασφαλιστικών φορέων  και  ακύρωσε το επίμαχο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας για λόγους «ασφαλείας του δικαίου».