Σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11.30 πμ και πορεία προς τη Βουλή, καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που όπως αναφέρει οδηγεί στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών .

Το κάλεσμα του ΙΣΑ απευθύνεται σε όλους τους υγειονομικούς φορείς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τις υπόλοιπες επαγγελματικές Ενώσεις να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Επίσης καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σωματείων που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

«Ο ιατρικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί μέχρις εσχάτων προκειμένου το νομοσχέδιο- ταφόπλακα των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών να μην φτάσει καν στη Βουλή», αναφέρει ο ΙΣΑ, άποψη με την οποία συμφωνεί και ο γενικός γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής , Θανάσης Ζορμπάς, ο οποίος όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από την κινητοποίηση».

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, οι επιστημονικοί φορείς (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, φυσικοθεραπευτές, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, κτηνίατροι) διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11.30 και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό εμπεριέχει «τρομακτικές ανισότητες» αναφέρει κ. Ζορμπάς, κάνοντας λόγο «για είλωτες του νέου συστήματος». Οπως λέει «οι αυξημένες επιβαρύνσεις, ανέρχονται σε περίπου 65% των καθαρών εισοδημάτων, οδηγώντας στην φτωχοποίηση πολλούς οδοντιάτρους, καθώς άλλοι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και άλλοι να μεταναστεύσουν». Τα τελευταία χρόνια οι οδοντίατροι έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα, η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά, αφού από τα πρώτα πράγματα που αφαίρεσαν οι πολίτες ήταν οι επισκέψεις στον οδοντίατρο, οι οποίες περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, με επιπτώσεις στην στοματική υγεία των Ελλήνων, επισημαίνει ο κ. Ζορμπάς. Σημειώνει επίσης ότι αρκετοί συναδελφοί του αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό και μάλιστα όπως λέει, τις τελευταίες 15 μέρες ο Σύλλογος έδωσε 20 πιστοποιητικά σε οδοντιάτρους-μέλη του για το εξωτερικό.