Την επ΄ αόριστον αποχή όλων των γιατρών από κάθε γραφειοκρατική επαγγελματική δραστηριότητα, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η υπογραφή βεβαιώσεων, γνωματεύσεων, πιστοποιητικών και η συμμετοχή σε επιτροπές, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.

Σε ανακοίνωση του ο ΙΣΘ αναφέρει ότι το ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) και το ΤΣΑΥ (Ταμείο Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών) δεν μπορούν ως υγιή και μη χρηματοδοτούμενα από το κράτος ταμεία να συγχωνευτούν με ελλειμματικά και χρηματοδοτούμενα από το κράτος και ζητά να εξαιρεθεί το ΕΤΑΑ από το νόμο Κατρούγκαλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι με το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται εξοντωτική αύξηση των εισφορών χωρίς καμία απολύτως αντιστοίχιση στην σύνταξη.

Ο ΙΣΘ σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό, τον Φαρμακευτικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις και να πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση στις 20 Ιανουαρίου (7.00 μμ) στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ.