Σε σαρωτικούς ελέγχους προβαίνει από τις 7 Ιανουαρίου η Δημοτική Αστυνομία στον Βόλο, αφού έπειτα από μια περίοδο «χάριτος» κατά την περίοδο των εορτών, «ξανάπιασε» δουλειά με την ελπίδα να συνετισθούν οι παραβάτες οδηγοί.

Από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και χθες οι κλήσεις σε παρανομούντες οδηγούς «πέφτουν» σαν βροχή και ήδη έχουν ξεπεράσει τις 258. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επιχειρούν να βάλουν τάξη στην αταξία που επικρατεί στο κέντρο του Βόλου, όπου καταστρατηγείται ο ΚΟΚ και καταπατούνται οι απαγορεύσεις στη στάση και τη στάθμευση, το ωράριο φορτοεκφόρτωσης και καταργούνται θέσεις ΑμεΑ και καταλαμβάνονται λεωφορειόδρομοι και πεζόδρομοι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Πέγιος, από την ημέρα επανεργοποίησης της δημοτικής αστυνομίας του Βόλου στις 7 Σεπτεμβρίου έως και τέλη του 2015 συνολικά βεβαιώθηκαν 3.461 κλήσεις, που μεταφράζονται σε τουλάχιστον 140.000 ευρώ έσοδα στα δημοτικά ταμεία.

Από το σύνολο των κλήσεων οι 735 ήταν για παράνομη στάθμευση, οι 2.381 για στάθμευση σε ελεγχόμενους χώρους χωρίς κάρτα, αλλά έγιναν και 117 ενστάσεις εκ των οποίων οι 87 απορρίφθηκαν.