Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) στη Βέροια πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι των νομών Ημαθίας και Πέλλας και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη του ΕΛΓΑ, Μαρία Παππά.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η προϊσταμένη εδώ, μας ενημέρωσε ότι ο επικεφαλής του ΕΛΓΑ, που θέλουμε να συναντήσουμε, αναμένεται να βρίσκεται στην περιοχή στις 26 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία και θα βρισκόμαστε και πάλι εδώ».

Υπενθυμίζεται, ότι η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας εντάσσεται μεν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται λόγω των προωθούμενων μέτρων σε ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά, όπως υπογράμμισε ο κ. Χαλκίδης, «εμείς οι ροδακινοπαραγωγοί έχουμε έναν επιπλέον λόγο να διαμαρτυρόμαστε και θα το πράξουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ποσά των αποζημιώσεων που θα λάβουν από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό του 2015 θα είναι μειωμένα σε ποσοστό 20% στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια και 30% στα βερίκοκα και δαμάσκηνα.

«Θέλουμε να συζητήσουμε με τη διοίκηση του Οργανισμού για το πρόβλημα αυτό και θέλουμε σαφείς και πειστικές απαντήσεις» τόνισε, διατυπώνοντας την απορία: «Πώς γίνεται, ενώ κάνανε τις εκτιμήσεις, τώρα αυθαίρετα και χωρίς εξηγήσεις να μας κόβουν αυτά τα ποσοστά;».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαλκίδης ανέφερε ότι την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, το βράδυ, θα συνεδριάσει εκ νέου η Πρωτοβουλία Αγροτών, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο πεδίο των κινητοποιήσεων. «Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να κατέβουμε στις 20 Ιανουαρίου 2016 σε κινητοποιήσεις μαζί με τους συναδέλφους μας, αλλά και αυτό θα αποφασιστεί την Κυριακή» σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.