Ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα (στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο) πραγματοποιούν την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, στις 12:00, 15 επιστημονικοί και εμπορικοί σύλλογοι της Μεσσηνίας, για να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη, συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, απορρίφθηκε, ομόφωνα, με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

«Τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά, ουσιαστικά, δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)» τονίζουν στην κοινή ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν οι μεσσηνιακοί φορείς.

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Μεσσηνίας ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

«Πρόκειται για έναν ασφαλιστικό Αρμαγεδώνα, τίποτε λιγότερο» τόνισε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Μαργέλης.

Την προσεχή Τρίτη, μετά τη συγκέντρωση-συζήτηση στην Καλαμάτα, τα μέλη των μεσσηνιακών φορέων θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης και επίσκεψη συμπαράστασης στα «μπλόκα» των αγροτών και των εργατών.