Μια ογκώδη διαδήλωση πραγματοποίησαν χθες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, κυρίως για το γεγονός ότι τα πλακάτ έδωσαν τη θέση τους στις γραβάτες, τα σακάκια και το στυλ.

Με συνθήματα που στόχευσαν στον υπουργό Εργασίας, όπως «Κατρούγκαλε, ντροπή σου, παραιτήσου» και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό», χιλιάδες δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες κατέβηκαν χθες στους δρόμους, διεκδικώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που όπως κατήγγειλαν οδηγεί σε «δήμευση του εισοδήματός τους».

Οι νομικοί της χώρας μάλιστα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αφού, με απόφαση που έλαβε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, παρατείνουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Εχουν δε, ήδη, προγραμματίσει νέα συνάντηση για την αξιολόγηση των εξελίξεων με τους εκπροσώπους των λοιπών επιστημονικών φορέων, με τους οποίους χθες το πρωί ένωσαν τις φωνές τους στο πρωτοφανούς μεγέθους και παλμού συλλαλητήριο.

Σημείο συνάντησης δικηγόρων, γιατρών, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, μηχανικών κ.λπ. ήταν η έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Ακαδημίας. Με μπροστάρηδες τους προέδρους των φορέων -του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρή, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκο, του Ιατρικού Συλλόγου Δ. Πατούλη, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντο, της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκα- η πορεία των επιστημόνων όδευσε αρχικά στο υπουργείο Εργασίας. Φωνάζοντας συνθήματα-πρόσκληση παραίτησης προς τον Γ. Κατρούγκαλο, οι διαμαρτυρόμενοι συνέχισαν την πορεία προς τον τελικό τους προορισμό τη Βουλή.

Δείτε τις φωτογραφίες

2445376 2445622 2445624 2445631 2445632 2445639 2445640 2445641