«Τυχόν εφαρμογή  των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων  και θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας τους» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας  σε σημερινή  συνεδρίασή του, συζήτησε διεξοδικά τους τρόπους αντίδρασης του δικηγορικού σώματος απέναντι στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

Μάλιστα , εκφράζοντας «την ομόθυμη, απόλυτη και κατηγορηματική απόρριψη του κυβερνητικού αυτού σχεδίου εκ μέρους του συνόλου του δικηγορικού σώματος, αποφάσισε να συμμετάσχει στη τριήμερη αποχή που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων από την Τρίτη 12/1/2016 έως και την Πέμπτη 14/1/2016, ημέρα που συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια να αχθεί, μετά την Πέμπτη, σε απόφαση καθολικής αποχήςαόριστης διάρκειας όλων των δικηγόρων της χώρας.

Στην ανακοίνωση του το Δ.Σ ενόψει των κινητοποιήσεων του κλάδου, καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στο πανδικηγορικό-πανεπιστημονικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 14/1/2016, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ(12 το μεσημέρι) και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.