Την καθολική αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τα καθήκοντά τους και το κλείσιμο των γραφείων του συλλόγου τους από την Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, που συνεδρίασε εκτάκτως ενόψει των διαγραφόμενων εξελίξεων μετά την δημοσιοποίηση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Παράλληλα, συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του για την Τρίτη 12 Ιανουαρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, τονίζεται ότι «οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες συνεχώς αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές», σημειώνοντας με έμφαση ότι «το νέο ασφαλιστικό, όπως προτείνεται, οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του δικηγορικού κόσμου».

Οι δικηγόροι της Κομοτηνής, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι « η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με 38,5% επί του ετήσιου καθαρού φορολογητέου εισοδήματός του, που έρχεται σε συνέχεια παλαιότερων φορολογικών επιβαρύνσεων, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του και αφανισμό του επαγγέλματος».