Το 1ο Κάμπινγκ Φιλίας των Λαών της Μέσης Ανατολής θα φιλοξενήσει στην Καλάνδρα Χαλκιδικής το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών» από τις 10 έως τις 19 Αυγούστου.

Συνολικά 68 φοιτητές και φοιτήτριες από 12 Πανεπιστήμια, από έξι περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου (Ισραήλ, Παλαιστίνη, Τουρκία, Ιράκ, Ισπανία, Τυνησία) θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα κάθε Πανεπιστήμιο θα εκπροσωπείται από οκτώ φοιτητές, τέσσερις σε θέματα Τέχνης και τέσσερις σε θέματα Επιστημών και θα συνοδεύονται από ένα μέλος ΔΕΠ.

Στο Κάμπινγκ Φιλίας θα συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Haifa University-Ισραήλ, Tel Aviv University-Ισραήλ, Hebrew University of Jerusalem-Ισραήλ, Bethlehem University-Παλαιστίνη, Al Quds University-Παλαιστίνη, Hacettepe University-Τουρκία, University of Baghdad-Ιράκ, Murcia University-Ισπανία, University of Gafsa-Τυνησία, University of Sfax-Τυνησία, University of Tunis-Τυνησία, University of Sousse-Τυνησία.

Μεταξύ άλλων τα θέματα των εργαστηρίων είναι αρχαιολογία, αρχιτεκτονική, καλές τέχνες, περιβαλλοντικές και πολιτικές επιστήμες.