Δρομολογείται η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Νίκαιας, μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη το έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ που θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά στην εκτέλεση των εργασιών για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του προσφυγικού συνοικισμού, που αποτελεί και το «Ιστορικό Κέντρο» της Νίκαιας και ορίζεται σε πρώτη φάση από τρία τμήματα υπαρχόντων πεζοδρόμων που είχαν κατασκευαστεί στη δεκαετία του ’80.

Το πρώτο τμήμα αφορά την οδό Κιλικίας, από την οδό Ηλιουπόλεως μέχρι την οδό Ιωνίας, το δεύτερο τμήμα αφορά την ίδια οδό, από την οδό Καισαρείας μέχρι την οδό Π. Ράλλη και το τρίτο τμήμα αφορά την οδό Θειρών, από την οδό Αμυραδάκη μέχρι την οδό Κύπρου. Το υλικά που επιλέγονται είναι τα ίδια με τα υπάρχοντα στην πλατεία της Όσιας Ξένης για να υπάρχει συνέχεια.