Την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου που συνδέει τη Μεσσήνη με την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και την επέκταση των δρομολογίων σε άλλες περιοχές, συζήτησαν σήμερα αντιπροσωπεία του Σωματείου Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου Κωνσταντίνο Γενιδούνια, και δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης.

Στη συνάντηση, στο γραφείο στο γραφείο του δημάρχου, στη Μεσσήνη, στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Αναστάσιος Τσερπές, ο δήμαρχος Μεσσήνης εξήρε την πρωτοβουλία των εκπροσώπων των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υιοθετώντας απόλυτα την αναγκαιότητα για επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου. Δεσμεύθηκε δε πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να συνδράμει προς την κατεύθυνση της επίτευξης του κοινού αυτού στόχου.

«Η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα-Μεσσήνη επαναλειτούργησε προσωρινά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με επιτυχία, καθώς μετέφερε πολλούς επιβάτες από και προς Καλαμάτα με συρμό τριών βαγονιών. Μέλημά μας είναι να ζητήσουμε δίμηνη παράταση της προσπάθειας, ώστε η σιδηροδρομική αυτή σύνδεση των δύο πόλεων να γίνεται σε καθημερινή βάση με πολλά δρομολόγια» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης.