Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε εντατικές προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού των περιοχών, όπου βρέθηκαν νέα θετικά δείγματα του ιού του Δυτικού Νείλου, σε κουνούπια και κοτόπουλα, σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας και μέλη των ομάδων διαχείρισης των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται αύξηση των θετικών δειγμάτων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, γι’ αυτό προετοιμάζεται ενίσχυση των κλιμακίων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Διαχείρισης και Συντονισμού Δράσεων για τον Ιό του Δυτικού Νείλου, στις παγίδες του Δικτύου Επιτήρησης Κουνουπιών βρέθηκαν δέκα νέα θετικά δείγματα με τον ιό στο Φύλλο Καρδίτσας, το Κλειδί Ημαθίας, το Λουτρό Ημαθίας, την Εσωβάλτα Πέλλας, την Καλή Πέλλας, την Παραλίμνη Πέλλας, το Πολύκαστρο Κιλκίς, το Νέο Γυναικόκαστρο Κιλκίς, το Νέο Αγιονέρι και το Βαρικό Πιερίας. Επίσης, νέο θετικό δείγμα εντοπίστηκε σήμερα σε κοτόπουλο σε κλωβό, στον οικισμό Άγιος Αθανάσιος Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τους ψεκασμούς, βρίσκονται σε εξέλιξη στους νομούς Ημαθίας, Σερρών και Πιερίας ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί.

Εξάλλου, η Επιτροπή Διαχείρισης ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε η άδεια διενέργειας έκτακτων αεροψεκασμών, εφόσον παραστεί ανάγκη.