Στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που θα περάσουν μακριά από τις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αναφέρεται το φετινό εορταστικό σποτ της Οργάνωσης.

«Υπάρχουν άνθρωποι που θα βρίσκονται μακριά, εκεί που υπάρχει ανάγκη. Γιατί οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ. Αυτοί είναι οι άνθρωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που έχουν επιλέξει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εκείνους που κινδυνεύουν, σώζοντας καθημερινά ανθρώπινες ζωές» αναφέρει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός.

Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια από την ίδρυσή του και αφιερώνει την επέτειο αυτή, σε όλους εκείνους  τους γιατρούς, νοσηλευτές, μηχανικούς, οικονομικούς διαχειριστές που αφήνουν πίσω τους τις γιορτές και τις προσωπικές στιγμές ευτυχίας για να φροντίζουν ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

Με νέο, πρωτότυπο βίντεο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν αυτά τα Χριστούγεννα να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους κάνοντας μια δωρεά εδώ.

Αυτή τη στιγμή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρίσκονται σε περισσότερες από 60 χώρες ανταποκρινόμενοι στις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες που εκτυλίσσονται στον πλανήτη, ανάμεσά τους και η προσφυγική κρίση που περνάει και μέσα από την Ελλάδα.

«Στην Αθήνα, στα Δωδεκάνησα, στη Λέσβο, στη Σάμο και στην Ειδομένη, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με ομάδες με περισσότερα από 230 μέλη προσωπικό, παρεμβαίνουμε δυναμικά περιθάλποντας καθημερινά τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, έχοντας ξεφύγει από τις ένοπλες συγκρούσεις και την απόλυτη φτώχεια που ταλανίζουν τις χώρες καταγωγής τους» σημειώνει ο Χρήστος Χρήστου, χειρουργός και Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Μέσα στο 2015, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε περιθάλψει περισσότερους από 22.100 ανθρώπους στην Ελλάδα, με αποκλειστικά από ιδιωτικούς πόρους μέσω των υποστηρικτών της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πλήρη ανεξαρτησία στις δραστηριότητές μας για τους πρόσφυγες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν δεχόμαστε κρατικές επιχορηγήσεις ή υποστήριξη από άλλους θεσμικούς φορείς. Αυτές τις γιορτές λοιπόν, καλούμε τους πολίτες να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί που υπάρχει ανάγκη για να σώζουμε όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές» αναφέρει.