Τη διοργάνωση νέας πανελλαδικής κινητοποίησης με διεθνείς αυτή τη φορά προεκτάσεις, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Με κεντρικά αιτήματα την πτώση του φράχτη στις Καστανιές του Έβρου, το άνοιγμα των συνόρων και την παύση των βομβαρδισμών στη Συρία, η κινητοποίηση έχει, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, τη στήριξη συνδικάτων (εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών κ.α.), φοιτητικών κινημάτων, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ το «παρών» θα δώσουν και κινήσεις ατόμων με αναπηρίες.

Ειδικότερα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ειρηνική διαδήλωση μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση στο δημοτικό θέατρο της πόλης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών κινημάτων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υποστήριξης των προσφύγων και μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, στο Καλαί της Γαλλίας και τη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου διοργανώνονται δύο ταυτόχρονες πορείες, μία προς το φράχτη στις Καστανιές και μία στο τελωνείο των Κήπων όπου επιδιώκεται συμμετοχή και από τις δύο πλευρές των συνόρων.