Η σύσταση αρμόδιας επιτροπής που θα βοηθά στον προγραμματισμό εκτάκτων καταστάσεων αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με την ΚΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο αρμόδιος υπουργός, αύριο το πρωί θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους δημάρχους Ελληνικού, Γλυφάδας, Αργυρούπολης και Αλίμου, για κάποια πρακτικά ζητήματα που έχουν προκύψε.

«Υπήρξε μία γόνιμη συζήτηση για το προσφυγικό, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις, κατά την άποψή μου, χωρίς νόημα», σχολίασε ο κ. Μουζάλας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση «πολύ σημαντική». «Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι κάθεται ο αρμόδιος υπουργός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχοι οι οποιοι αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό, γύρω από το ίδιο τραπέζι και συζητάνε. Αυτό είναι ήδη μία μεγάλη κατάκτηση. Γιατί το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό που απαιτεί συζήτηση και συνεργασία. Δεν μπορούμε να απαιτούμε τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εδώ στην ίδια μας τη χώρα να μην μπορούμε να την επιτύχουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Δεν υπάρχει σχέδιο από πλευράς της κυβέρνησης», τόνισε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του δήμου της Κω και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καπαρτζής. «Μέρα με τη μέρα προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα σχέδιο. Εμείς ως τοπική κοινωνία είμαστε ήδη εξεγερμένοι. Είμαστε ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας και αυτή τη στιγμή προσπαθούν κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν ως πύλη εισόδου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος