Την αντίδραση της ΟΝΝΕΔ προκάλεσε ο διορισμός του καθηγητή Αντώνη Λιάκου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία και επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα, «αποτελεί προσβολή απέναντι στους αγώνες και την ιστορία του Έθνους μας».

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Διάλογος με αρνητές της ιστορίας δε γίνεται», η ΟΝΝΕΔ αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμη μία φορά, με τις εμμονικές ιδεοληπτικές του τάσεις προσπαθεί να επιβάλλει τη δική του, ανθελληνική ατζέντα, στον τομέα της παιδείας». Επισημαίνει δε ότι «ο κ. Λιάκος έχει αρνηθεί επανειλημμένως τη γενοκτονία των Ποντίων, χαρακτηρίζει ως “τζιχαντιστές” τους Μακεδονομάχους και επαναφέρει την απαράδεκτη ρητορική της κας Ρεπούση “περί συνωστισμού” στη Σμύρνη».

Η ΟΝΝΕΔ ζητά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «να παύσει άμεσα από τα καθήκοντα του έναν αρνητή της ιστορίας με ανθελληνικές εξάρσεις όπως το ίδιο έπρεπε να πράξει εδώ και καιρό με τον Υπουργό Παιδείας».

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παραχαράξει την ιστορία του Έθνους και της Πατρίδας μας, πόσο δε μάλλον αν αυτό γίνει μέσα από τα σχολικά βιβλία. Ο διάλογος για την παιδεία πρέπει να γίνει σε ένα σταθερό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και την αποτελεσματικότητα του», καταλήγει η ανακοίνωση.