Το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου το οποίο, βασιζόμενο σε πανεπιστημιακή μελέτη, ανέφερε ότι οι Ελληνίδες εκπορνεύονται για ένα σάντουιτς («Greek students sell sex for food», όπως ήταν ο τίτλος) προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, σάλο. Το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, γράφτηκε με αφορμή αφορμή μια μελέτη που εκπόνησε το Πάντειο Πανεπιστήμιο έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν από ένα σύνολο 17.000 ανθρώπων που εκπορνεύονται στην Ελλάδα, φιλοξενώντας και δηλώσεις του καθηγητή, Γρηγόρη Λάζου.

«Μερικές γυναίκες το κάνουν απλά για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς που έχουν ανάγκη να φάνε γιατί πεινάνε. Άλλες το κάνουν για να πληρώνουν τους φόρους, τους λογαριασμούς, τα τρέχοντα έξοδα ή για να πάρουν ναρκωτικά», φέρεται ότι είπε ο Γρηγόρης Λάζος, στους Times. Ωστόσο, ο καθηγητής μιλώντας στο Βήμα, διέψευσε το δημοσίευμα ο οποίος ανέφερε ότι ποτέ δεν δήλωσε κάτι τέτοιο στην εφημερίδα καθώς η πολυετής έρευνα του στο χώρο της πορνείας στην Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα. «Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» τόνισε ο κ. Λάζος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ελληνίδες κυριαρχούν στην εγχώρια βιομηχανία πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, με το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα να περιλαμβάνεται πλέον στα φθηνότερα της Ευρώπης. «Το ποσοστό αυτό δεν είναι αμελητέο όταν διαπιστώνει κανείς ότι η αύξηση αυτή δεν ακολουθείται από καμία μείωση των αντίστοιχων πληθυσμών», υποστήριξε ο καθηγητής.