Στην απολογιστική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού “Be Active” που πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΑ παρουσία εκπροσώπων των 26 φορέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έδωσαν το «παρών» ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα ήταν 169 και έλαβαν χώρα σε 80 δήμους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι η 4η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε αριθμό διοργανώσεων. Είναι η πρώτη φορά που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συμμετέχει σε ένα επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κοντονής είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Όλες οι πρωτοβουλίες που κινητοποιούν τους νέους συμπολίτες μας στον αθλητισμό, συγκεντρώνουν την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου μας, αλλά και της Πολιτείας γενικότερα. Η εικόνα των χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε πλείστα αθλήματα σε όλη τη χώρα, διασκέδασαν, ανταγωνίστηκαν και εντέλει ψυχαγωγήθηκαν με όχημα τον αθλητισμό και τα ιδανικά του, είναι η εικόνα του μέλλοντος που επιθυμούμε. Ένα μέλλον που η συμμετοχή θα υπερισχύσει της αδράνειας, ο αγώνας έναντι της παραίτησης, η ζωντάνια και η χαρά απέναντι στη δυσαρέσκεια, τη θλίψη και την απομόνωση».

Ο κ. Συναδινός από την πλευρά του είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους ανεξαιρέτως τους φορείς που πήραν μέρος στο πρόγραμμα. Σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που έλαβαν μέρος στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, έχουμε ακόμα μια ιδιαιτερότητα. Ότι μέσω αυτού του προγράμματος προσπαθήσαμε να περάσουμε συγκεκριμένα μηνύματα. Πρώτον ότι θέλουμε έναν αθλητισμό χωρίς διακρίσεις και δεύτερο ότι προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε τον Αθλητισμό με την Τέχνη. Γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι που είχαμε συνεργασία με δύο καλλιτεχνικά μουσικά σχολεία της χώρας, τα οποία θα έλεγα είναι και πρωτοπόρα. Το Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης και το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιωαννίνων. Συνεργαστήκαμε με συλλόγους από Γιάννενα, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Αθήνα, οι οποίοι αναδεικνύουν στην διαδρομή τους το φίλαθλο πνεύμα, το “Ευ Αγωνίζεσθαι”».